ZONDAG 17 DECEMBER 2017 14:00 uur

Elsweide 1

Basteom boekt 3e overwinning

Thuiszege van 4-0 tegen Edesche Boys

Na het onnodige gelijkspel vorige week, heeft Basteom de draad weer opgepakt door de thuiswedstrijd tegen Edesche Boys met 4-0 te winnen. Onder prachtige weersomstandigheden werd deze wedstrijd op sportpark Het

Hooge Wessel afgewerkt en de overwinning maakte de middag extra mooi. Basteom was de veel betere ploeg, maar wist dit niet direct in doelpunten om te zetten, omdat het tempo erg laag was en er veel "gelopen" werd met de bal. Toch stond er halverwege de 1e helft een 2-0 tussenstand op het scorebord nadat Basteom binnen 2 minuten 2 keer wist te scoren. Eerst was het Daan van der Kolk die in de 23e minuut vrij voor de keeper verscheen en scoorde, een minuut later was het Cas Berns die vanaf 25 meter uithaalde en de bal via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen, 2-0 ook de ruststand. De 2e helft was nog maar 3 minuten oud toen Ries Heitkönig de wedstrijd besliste door beheerst de 3-0 te scoren. Daarna kreeg Basteom nog flink wat kansen, waarvan Daan Tieleman er een benutte in de 81e minuut, 4-0 tevens de eindstand. Een verdiende overwinning, die niet geflatteerd was en de veldverhouding goed weer geeft. Compliment in verdedigend opzicht voor de Basteom-ploeg, tegenstander Edesche Boys is gedurende de hele wedstrijd niet een keer gevaarlijk kunnen worden en keeper Timon Nijkamp deed daar waar nodig, zijn werk goed.

Volgende wedstrijd:  A.s. zondag 22 oktober, aanvang 14.00 uur, De Hoven - Basteom, komt allen. Opstelling Basteom: Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Ruud Hartjes, Bas Wiskamp, Rimon Maher Matti, Stijn Heitkönig, Cas Berns, Ries Heitkönig (Mick Besseling), Daan van der Kolk (Pel Nieuwenhuis), Daan Tieleman, Stijn Meutsteg

svBasteom-ARW-button-bluesvBasteom-Seven Steenen-button-bluesvBasteom-Regiobank-button-blue