ZONDAG 22 april 2018 14:00 uur
Locatie: Sportpark Mariëndaal, Mariëndaalseweg 15a, 6986 AC ANGERLO

Angerlo Vooruit 1

FC Zutphen wint gelukkig met 1-0

Basteom heeft voor de 2e keer dit seizoen met 1-0 verloren van FC Zutphen. De 1e wedstrijd in Zutphen was dit een terechte uitslag, nu in de thuiswedstrijd had er veel meer ingezeten voor Basteom, maar net zoals in veel eerdere wedstrijden, was het scorend vermogen van de thuisclub nihil.

Door schorsingen en blessures moest trainer Theo Besselink vooraf behoorlijk puzzelen met de opstelling, toch lukte dit en Basteom speelde een behoorlijke wedstrijd. In een gelijkopgaande 1e helft waren er voor beide ploegen kleine kansjes, maar daar bleef het bij, ruststand derhalve 0-0.

De 2e helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, maar dit veranderde toen de scheidsrechter in de 56e minuut een duidelijke buitenspelsituatie negeerde, waaruit Zutphen vervolgens scoorde en daarmee onterecht op een 0-1 voorsprong kwam.

Het laatste halfuur was voor Basteom en de ploeg creëerde meerdere grote en kleine kansen, maar de ploeg was niet in staat de bal in het doel van de Zutphen-doelman te werken en daarmee is het verhaal van de wedstrijd snel samengevat:
Hoe goed of slecht je ook voetbalt, het gaat er uiteindelijk om, wie de meeste doelpunten maakt, daarmee win je een wedstrijd.
Dat was dit keer dus niet Basteom.
Volgende wedstrijd:
Zondag 22 april, aanvang 14.00 uur, Angerlo V. - Basteom, komt allen.

Opstelling Basteom:
Martijn Kreunen, Luuk Witteveen, Emiel Worm (Pel Nieuwenhuis), Daan van der Kolk, Rimon Maher Matti, Danny van Wilsem, Luuk Willemsen (Daan Tieleman), Quinten Bartman, Gijs Buiting (Harmen Venderink), Cas Berns, Ries Heitkönig