ZONDAG 20 mei 2018 14:00 uur
Locatie: Sportpark Elsweide - Zuilesteinlaan 40, 6825 AS Arnhem, 026-3611620

Elsweide 1

Arnhemia moet kampioensfeest uitstellen

Basteom heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Arnhemia voor een enorme verrassing gezorgd, door de gasten met een 5-3

nederlaag terug naar Arnhem te sturen. Bij winst had Arnhemia de kampioensvlag kunnen hijsen, maar Basteom stond dat niet toe deze middag. Trainer Theo Besselink moest vooraf flink puzzelen om een representatief elftal op de ben te brengen, zo stond bijvoorbeeld 3e-elftal speler Brian Heerens in het doel en door schorsingen kregen ook onder-19-spelers Pel Nieuwenhuis en Mike Boerkamp een kans. Toen al in de 3e minuut de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen, leek een overwinning voor Basteom ver weg, maar de ploeg toonde veerkracht en vocht zich op karakter en bij vlagen goed voetbal terug in de wedstrijd en scoorde er flink op los met een aantal uiterst fraaie doelpunten. Bij rust stond het 3-2 voor Basteom door doelpunten van Cas Berns (1-1), Gijs Buiting (2-1) en Luuk Witteveen (3-2). Ook na rust scoorden de bezoekers weer snel en stond het 3-3, maar opnieuw durfde Basteom de strijd aan te gaan met de aanstaande kampioen en zodoende de overwinning af te dwingen. Na 90 minuten stond het 5-3 door doelpunten van Mike Boerkamp en Harmen Venderink en niemand die dit onverdiend durfde te noemen. Top gedaan en de Basteom-supporters gingen hierdoor met een goed gevoel naar huis.

Volgende wedstrijd: zondag 20 mei a.s. aanvang 14.00 uur Elsweide 1 - Basteom 1, komt allen.

Opstelling Basteom: Brian Heerens, Danny van Wilsem, Bas Wiskamp, Emiel Worm, Luuk Witteveen, Stijn Heitkonig, Quinten Bartman, Pel Nieuwenhuis, Harmen Venderink, Cas Berns (Luke Nieuwenhuis), Gijs Buiting (Mike Boerkamp)