180314 AVG Privacy

Geschreven door : Bestuur SV Basteom

Gepubliceerd op : 25/05/2018
NIEUWE PRIVACYVERKLARING SV BASTEOM

In maart jl. heeft SV Basteom haar leden, vrijwilligers en andere betrokkenen geïnformeerd over de nieuwe privacywetgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) waardoor er meer verplichtingen zijn om op een juiste manier om te gaan met persoonsgegevens. Aan de hand van het stappenplannen van de stichting AVG, KNVB en NOC/NSF heeft SV Basteom een privacyverklaring en toestemmingsverklaring opgemaakt en zijn verwerkingsovereenkomsten met ICT-partijen beoordeeld.
SV Basteom administreert persoonsgegevens van leden en vrijwilligers ten behoeve van de uitvoering van de ledenadministratie, publicatie van (team)foto’s in de diverse (Basteom-) media, toezending van E-mail nieuwsbrieven alsmede voor gebruik van gezondheidsgegevens ten behoeve van (voetbal)activiteiten.

Privacyverklaring
SV Basteom hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens. In onze privacyverklaring geven we heldere en transparante informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens (klik hier…)

Toestemmingsverklaring
Het inschrijfformulier is de grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens. Voor specifieke zaken hebben wij expliciete toestemming van de leden en vrijwilligers nodig. De toestemmingsverklaring wordt per 1 juni a.s. toegevoegd aan het inschrijfformulier voor nieuwe leden. Voor wat betreft de bestaande leden en vrijwilligers zullen secretaris Annet Harenberg en aankomend secretaris Stefanie Huurnink in de maand juni de toestemmingsverklaring per post opsturen ter invulling en ondertekening.

Privacyverklaring Basteom