SV Basteom is vanaf 2013 de voetbalclub voor Baak, Bronkhorst, Olburgen/Rha, Steenderen, Toldijk en omgeving.

Op vrijdag 31 mei 2013 is de fusievoetbalvereniging SV Basteom ten kantore van Mr. H.S. Kleinburink van "Tap & Van Hoff Notarissen" opgericht na opheffing van de vereniging s.v. Steenderen en v.v. Baakse Boys. Deze formele oprichting volgde na een voortvarend fusietraject dat gestart was in augustus 2012 :

120806 Fusietraject 6 augustus 2012
Jeroen Beuseker (links) en Wim Kornegoor (rechts), voorzitters van s.v. Steenderen resp. v.v. Baakse Boys ondertekenen de opdracht tot het instellen van een fusiestuurgroep. Als extern voorzitter is Wilko Pelgrom van Bureau Linkt, het nieuwe verenigen, aangesteld.

14 augustus 2012
De werknaam FC De Toekomst is ook de naam van de website die in het fusietraject gebruikt zal worden om de leden te informeren over alle ontwikkelingen. Ook wordt relevante berichtgeving in de media gebundeld op de website www.fcdetoekomst.nl

120814 website fcdetoekomst

120921 DenBremer

21 september 2012
In zaal Den Bremer in Toldijk geven de fusiestuurgroep en de vijf werkgroepen (organisatie, financiën, voetbal, accommodatie, communicatie-pr-sponsoring) met veel enthousiasme en energie uitleg over hun rol in het fusietraject en de voortgang daarin.

1 november 2012
Er wordt een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe clubnaam voor "FC De Toekomst", waarbij iedereen in de maand november zijn of haar idee mag inbrengen. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt en hieruit wordt in later stadium door de leden van de nieuwe vereniging de beste/mooiste naam gekozen.

121101 flyerclubnaam

130220 den bremer

4 december 2012
Op de infoavond in zaal Den Bremer in Toldijk is er een welgemeend applaus voor de leden van de werkgroepen die het mede mogelijk hebben gemaakt dat het fusietraject vlot verloopt. De stuurgroep doet een oproep aan alle leden om achter de fusie te gaan staan en mee te werken aan de opbouw van de nieuwe vereniging.

23 december 2012
Het formele deel van het fusietraject wordt ingezet. De formele documenten zijn ingediend bij de Kamer van Koophandel. Het voornemen tot fusie wordt ook gepubliceerd in dagblad Trouw. Ook de liggen de fusiestukken ter inzage in de clubgebouwen van s.v. Steenderen en v.v. Baakse Boys.
121223 kvk-logo

130220 den bremer

20 februari 2013
In zaal Den Bremer in Toldijk stemmen de leden van v.v. Baakse Boys en s.v. Steenderen in twee afzonderlijke ledenvergaderingen gelijktijdig unaniem voor fusie.  SV Basteom wordt gekozen als naam voor de nieuwe vereniging.

20 februari 2013
De oude besturen van zowel v.v. Baakse Boys als s.v. Steenderen hebben een aantal personen gezocht en bereid gevonden om zitting te nemen in het bestuur van de nieuwe vereniging: Jeroen Beuseker (voorzitter), Manfred Besselink (penningmeester) en Annet Harenberg (secretaris). Begin maart 2013 vraagt het bestuur van SV Basteom i.o. Fred Monshouwer erbij als vicevoorzitter (voetbal & communicatie).

fred monshouwer
 130312 vrijwilligersavond
12-13-14 maart 2013
Omdat de inzet van vrijwilligers belangrijk is worden drie vrijwilligersavonden georganiseerd in de kantine in Baak.  Drie avonden achtereen gaan vrijwilligers om de tafel om aan te geven welke koers de nieuwe club gaat varen. Vrijwilligers kunnen hun mening geven over de toekomst van SV Basteom.

2 april 2013
SV Basteom kleurt lichtblauw/donkerblauw. In maart hebben de leden hun stem kunnen uitbrengen op het nieuwe clublogo en de nieuwe clubkleuren. Gekozen kon worden uit drie clublogo's in drie kleurcombinaties. Van de negen keuzemogelijkheden behaalde het logo met de plaatsen Baak, Steenderen, Toldijk, Bronkhorst en Olburgen/Rha in geabstraheerde vorm in de kleurcombinatie lichtblauw/donkerblauw de meeste stemmen.

130426 facebook

24 april 2013
De nieuwe facebook fanpagina van SV Basteom telt binnen 2 dagen 100 vind-ik-leuks en overtreft daarmee alle verwachtingen. In de weken daarna loopt het aantal personen dat de fanpagina leuk vindt op naar meer dan 150 !

29 april 2013
Het bestuur vond de keuze van het nieuwe clubtenue dermate belangrijk dat alle leden in de laatste week van april konden stemmen op één van de vier ontwerpen van kledingleverancier Quick Teamwear. SV Basteom verschijnt in het nieuwe voetbalseizoen in lichtblauw shirt en donkerblauwe broek aan de aftrap. Hiermee krijgt de nieuwe vereniging een prachtige uitstraling.

31 mei 2013
Ten kantoren van Mr. H.S. Kleinburink van "Tap & Van Hoff Notarissen" wordt de fusievoetbalvereniging SV Basteom opgericht na opheffing van de vereniging s.v. Steenderen en v.v. Baakse Boys. Hiermee is de fusie formeel een feit. De voorzitter is extreem trots op de nu al prachtige, energieke en vernieuwende vereniging.

1 juni 2013
Met veel plezier presenteert SV Basteom haar nieuwe website in de nieuwe huisstijl met de teamindelingen voor het nieuwe voetbalseizoen. De nieuwe huisstijl ga je straks overal tegenkomen: op de speelborden van de accommodaties Steenderen en Baak, in de presentatiegids, de nieuwsbrief, de smartphone-app etc.

Hoofdsponsoren SV Basteom:
  svBasteom-ARW-button-blue svBasteom-Seven Steenen-button-blue svBasteom-Regiobank-button-blue

Stersponsoren SV Basteom:
  svBasteom-Donderwinkel-button-blue svBasteom-Gotink-button-blue svBasteom-Tolbrug-button-blue
  svBasteom-De Covik-button-blue svBasteom-Arci-button-blue svBasteom-Butter-button-blue
  svBasteom-Gosselink-button-blue