header3

160629 vakantie

Aan het eind van het derde Basteom voetbalseizoen wensen het bestuur en alle commissies van SV Basteom je een hele fijne vakantie. Zonder de inspanning van onze leden, vrijwilligers en last but least onze bouwploeg zouden we lang niet zover zijn gekomen met de vernieuwde accommodatie. Volgend seizoen kunnen we met nog veel meer (kantine) plezier gaan voetballen in Steenderen.

Graag verwijzen we je naar het prikbord op deze site, waarop de teamindelingen senioren en jeugd zijn opgenomen, alsmede de voorbereidingsprogramma's van Basteom 1 en 2 en Basteom Dames (klik hier...)

160421 7x7flyer toernooi2016 SV Basteom

Op vrijdagavond 19 augustus 2016 trappen we het nieuwe voetbalseizoen 2016/2017 af met het SV Basteom Open 7 tegen 7 voetbaltoernooi. Iedereen kan meedoen, zowel heren- als vrouwenteams. Dit super mooie nieuwe initiatief van onze coördinator recreatievoetbal Erik Vervelde is ontstaan vanuit het enthousiasme van het eerste 7x7 voetbalseizoen. Spelen op een half veld is voor iedereen sportief haalbaar en ook nog eens ontzettend leuk en gezellig om te doen. Doe mee en schrijf je voor 1 juni a.s. in via 7x7@svbasteom.nl 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

140601 teamindeling

Beste sportvrienden,

Hierbij de nieuwe teamindeling en de trainingstijden van de jeugd van SV Basteom voor het seizoen 2016/2017. Deze kan je hieronder downloaden als pdf.

Enige tijd geleden hebben wij jullie geïnformeerd over de veranderingen ten aanzien van de eerste elftallen van elke leeftijdsgroep. Vanaf het komende seizoen wordt er door de jeugdcommissie, de jeugdcoördinatoren in samenspraak met de jeugdtrainers en leiders een selectie gevormd. Deze kan bestaan uit meer dan de voor het seizoen benodigde aantal spelers. Voor het begin van het echte seizoen zal het definitieve elftal bekend worden gemaakt. De overige spelers worden de zogenaamde vijverspelers.

Voor het aankomende seizoen zal dit gaan gelden voor de B en C jeugd. Voor de A hebben we helaas maar één elftal, dus daar kunnen we het niet doorvoeren. Mocht het plan goed functioneren, zal in het volgende seizoen ook worden doorgevoerd voor de D jeugd. Op deze manier willen we meer spelers de kans geven, zelf zich in het eerste elftal te spelen. Daarbij zal dit ook ten goede komen van het algehele niveau van de jeugd binnen SV Basteom.

Verder zijn we nog op zoek naar diverse begeleiding van de jeugdteams (leiders en trainers). Heb je hiervoor belangstelling of weet je iemand die wil meedoen, meld je dan bij onze jeugdsecretaris Tom Wiskamp via jeugdsecretaris@svbasteom.nl 

Wij wensen jullie allemaal veel plezier en veel succes in het nieuwe seizoen. En voor straks een hele fijne vakantie!

Met vriendelijke groet,

Bjørn Carlier
Voorzitter Jeugdcommissie SV Basteom

pdf small Teamindeling jeugd SV Basteom seizoen 2016-2017
pdf small Trainingstijden jeugd SV Basteom seizoen 2016-2017


150630 veld

Het jaarlijkse onderhoud van de velden begint weer. Op dinsdag 24 mei wordt het trainingsveld ingezaaid. Trainingen mogen deze week op de velden. 

Donderdagavond 26 mei a.s. is de laatste training van dit seizoen. Deze zal op sportieve wijze afgesloten worden samen met de andere seniorenteams. De koffie staat klaar om 19.30 uur.  Om 20.00 uur worden alle deelnemers op het veld verwacht.

Vanaf de eerste week juni worden ook de wedstrijdvelden ingezaaid. Het is dan tot aan de start van het nieuwe seizoen NIET toegestaan om op de velden te komen zodat deze zich kunnen herstellen.

logo2

Deze week ontvingen wij twee trieste berichten. Ten eerste dat Theo van Aalst op 16 mei is overleden aan een hartstilstand. Hij is lange tijd betrokken geweest bij de voormalige vereniging SV Steenderen. In de periode van 1993 tot 2000 was hij als bestuurslid verantwoordelijk voor de begeleiding van de activiteiten. In die periode heeft hij in samenwerking met Mia Wolbrink diverse activiteiten opgezet. Zijn focus qua vrijwilligerswerk lag vooral op die aspecten die de mensen binnen een club verbinden los van het voetbal. Een eigenschap die tegenwoordig ook nog altijd van grote waarde is voor de cultuur van een club.

Ten tweede vernamen wij pas deze week dat Gerrit Tijken op 12 april 2016 overleden is. Gerrit was gedurende 6 jaar als wedstrijdsecretaris actief en was gedurende 10,5 jaar voorzitter van het bestuur van SV Steenderen. Vermeldenswaardig is verder ook dat hij de eerste sponsor van de voormalige vereniging was. Bij het 55-jarig jubileum van de club werden trainingspakken met opdruk van de NMS (Nederlandse Middenstandsbank)aangeboden.

Hiermee verliezen wij twee mensen die een voorbeeld blijven vormen voor de huidige en voor komende clubbestuurders. Met veel inzet, het creëren van een betrouwbare basis, met oog voor elkaar en ruimte voor gezelligheid, daar vaart een club wel bij. Wij wensen familie, vrienden en bekenden dan ook veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het bestuur van SV Basteom

  160514 F1 beker opkomst   160514 F1 beker team

Zaterdag 14 mei speelde onze Basteom F1 de bekerfinale en verloor met 3-1 van een beter VVL F1. Wie denkt dat dit verliezers opleverde, heeft het mis. Ondanks de trots op de puike prestatie die onze mannen naar de finale bracht, stapten ze eerst toch ietwat teleurgesteld van het veld. Maar dit gevoel verdween snel door het applaus van de vele meegereisde supporters, de uitgereikte medailles van de knvb en de jeugdcommissie en de wetenschap dat ze er alles aan hadden gedaan.

Toen bij terugkomst bleek dat de sponsor Streekmakelaars een traktatie had geregeld en de bouwploeg het werk even aan de kant had gelegd om onze kanjers begeleid met vuurwerk te onthalen en samen de polonaise te lopen, waren er enkel nog stralende gezichten te ontwaren. Iedereen dank die heeft bijgedragen aan deze fantastische ochtend.

logo2

Voorzitter Jeroen Beuseker en vicevoorzitter Fred Monshouwer hebben tijdens de vrijwilligersavond op 4 mei jl. resp. op Tweede Pinksterdag 16 mei jl. in totaal vijf voordrachten voor lid van verdienste van SV Basteom bekend gemaakt. Het bestuur is voornemens om bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering (ALV) in september/oktober voor te stellen het predikaat “lid van verdienste SV Basteom” te verlenen aan de onderstaande vijf leden. Zij hebben verdiensten voor de vereniging verricht die substantieel uitstijgen boven de bijzondere prestaties die bestuurs- en commissieleden al leveren. Let wel:  de hieronder genoemde activiteiten zijn NIET limitatief, de genomineerden doen nog veel meer...

Melissa Schooltink-Hubers: langdurig actief als leidster damesvoetbal bij Baakse Boys en aansluitend nog steeds bij SV Basteom, grote inbreng bij de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl van SV Basteom, actief in de bouwcommissie voor de omvorming van de accommodatie op het gebied van ontwerp en vormgeving

Marcel Tankink: is vijf jaar lang secretaris van SV Steenderen geweest, ruim tien jaar jeugdleider, zat in de stuurgroep van de fusie, is actief in de bouwcommissie met grote verantwoordelijkheid op het gebied van de inkoop materialen, bouwt met grote regelmaat mee aan de omvorming van de accommodatie

Henk Offenberg: is zowel bij Baakse Boys als bij SV Steenderen al heel lang lid, heeft verschillende vrijwilligersfuncties vervuld, zat in de fusie werkgroep accommodatie, is nog steeds actief in de onderhoudsgroep van SV Basteom, lid van de bouwcommissie op het gebied van functionaliteiten accommodatie
 
Henk Berendsen: is hoofdklusser bij SV Basteom, vrijwilliger onderhoud in de ruimste zin des woords, samen met George van Aalst (die reeds lid van verdienste van SV Basteom is) de motor van de verbouwingen van de omvorming accommodatie

Evert Jansen: verricht al heel lang het wedstrijdsecretariaat seniorenvoetbal, is 20 jaar lang grensrechter 1e elftal SV Steenderen en aansluitend SV Basteom geweest, is gedurende lange periode bestuurslid SV Steenderen geweest, coördineert het zaalvoetbal, is een harde werker, oplossingsgericht en kan goed organiseren

Allen van harte gefeliciteerd met jullie voordracht!!

160516 Evert Fred    160516 Evert

Stoppende Evert Jansen voorgedragen als lid van verdienste SV Basteom

Basteom heeft de competitie 2015-2016 afgesloten met een 3-2 uitnederlaag tegen EDS uit Ellecom. Voorafgaande aan de wedstrijd bestond nog de mogelijkheid dat Basteom zich zou kunnen plaatsen voor de nacompetitie, maar toen kort na rust de stand bij FC Zutphen-Doesburg op 2-0 kwam, was het geloof daarin verdwenen en werd duidelijk dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen zou worden.

De eerste helft was zeker het aankijken waard, twee hard werkende ploegen, die daar waar mogelijk de aanval zochten. Kansen waren er ook over en weer en ook doelpunten. De eerste goal werd gescoord door EDS in de 15e minuut, maar nog voor rust kwam op Basteom op een 1-2 voorsprong door doelpunten van Bas Wiskamp (20e minuut) en Gerrit Vierhuis (25e minuut). Op slag van rust wist EDS toch nog de gelijkmaker te scoren, 2-2.

Na rust speelde EDS goed door en werd het bij Basteom wat slordiger, meer balverlies en foute passes. EDS profiteerde en scoorde in de 58e minuut de winnende 3-2. Basteom probeerde het daarna nog wel, maar tot doelpunten kwam het niet meer, mede omdat de ploeg zich liet afleiden door de scheidsrechter, die meest vreemde beslissingen nam. Voor zowel vriend als vijand soms onbegrijpelijk en lachwekkend, maar echte schade richtte dit gelukkig niet aan.

Conclusie:
Eind van een wisselvallig seizoen, waarin de ploeg van Harold Achterkamp uiteindelijk is geëindigd op de plek die het verdient, namelijk de 5e. Net niet genoeg om een prijs te pakken en dat is ook het verhaal van het seizoen, te vaak was het net niet. Een geweldige competitiestart werd gevolgd door een desastreuze periode, waarbij de winterstop als een geschenk uit de hemel kwam. Na de winterstop weer een goede serie met aan het slot van de competitie toch weer een terugval.

Volgend seizoen zal de ploeg het moeten doen zonder Jari Bremer en Ruud Worm, die beiden hun laatste wedstrijd voor Basteom speelden. Ook leider Roy Mennink stopt er mee. Last but not least werd afscheid genomen van Evert Jansen, die na ruim 20 jaar stopt als assistent-scheidsrechter. Reden voor het bestuur om Evert te huldigen en bij monde van vicevoorzitter Fred Monshouwer, die alle werkzaamheden die Evert voor de club verricht(te) nog even de revue liet passeren, werd het bestuursvoorstel om Evert bij de eerstvolgende ledenvergadering voor te dragen als lid van verdienste, met luid applaus ontvangen.

Komende week wordt er nog getraind op donderdag, zaterdag 21 mei volgt het sponsortoernooi en donderdag 26 mei wordt het seizoen afgesloten met een onderling mix-toernooi voor alle senioren-leden.

Spelers, begeleiding, supporters, sponsoren en verder iedereen die SV Basteom een warm hart toedraagt, allemaal een hele mooie zomer gewenst, evenals een bijbehorende heerlijke vakantie en graag tot volgend seizoen.
P.S. Vroeger (!) werd door selectiespelers tijdens de voetballoze periode in de vakantie nog wel eens enige zelftraining gedaan, om voorbereid te zijn op de nodige inspanningen als het voetbalseizoen weer begint. Kan geen kwaad ;-)

Opstelling Basteom:
Martijn Kreunen, Frank Harmsen, Bob Wagenvoort, Emiel Worm, Stijn Heitkönig (Noud Rutjes), Jos Teunis (Ruud Worm), Cas Berns (Jari Bremer), Daan van der Kolk, Gerrit Vierhuis, Bas Wiskamp, Ries Heitkönig

16051302

Zaterdagmiddag 21 mei wordt er in Steenderen het jaarlijkse sponsortoernooi gehouden voor de sponsoren van SV Basteom. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur op sportpark “Het Hooge Wessel”.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen dat wij als voetbalvereniging SV Basteom zeer dankbaar zijn voor de steun die wij vanuit het bedrijfsleven telkens mogen ontvangen. Zeker bij een intensief traject als een grootschalige verbouwing van ons clubhuis. SV Basteom wil er dan ook graag voor de ondernemer zijn, een samenwerking komt namelijk altijd van twee kanten. Zo worden er netwerkavonden voor de sponsoren georganiseerd en tracht de sponsorcommissie met de ondernemers mee te denken, hoe de sponsoring het beste de doelgroep van de ondernemer kan bereiken.

Verder beschikt SV Basteom over een goed georganiseerd en groot vrijwilligerskader. De vrijwilligers zorgen belangeloos voor het dagelijks reilen en zeilen. Dit geeft de vereniging een zeer actief karakter en houdt tevens de kosten binnen de perken. Voor de activiteiten en de entourage van de vereniging zijn de sponsors een onmisbare schakel. Zij brengen de vereniging in de gelegenheid om net dat stukje meer te bieden rondom en in het veld dat er voor zorgt dat SV Basteom met recht een levendige en aantrekkelijke vereniging genoemd mag worden.

160507 D2 kampioen

Op zaterdag 7 mei 2016 op sportpark Steenderen "Het Hooge Wessel" was de wedstrijd van Basteom D2 tegen Pax D3 waarin het "niet meer te missen" kampioenschap kon worden veiliggesteld. En dat lukte en hoe! Onze helden van Basteom D2 wonnen de kampioenswedstrijd met maar liefst 11-0. Het feest was compleet toen de keeper spits werd en ook nog eens 2x scoorde. Basteom D2 is de terechte kampioen geworden na het behalen van het maximale puntenaantal: 30 punten uit 10 wedstrijden. Alle wedstrijden werden gewonnen dus en dat is een topprestatie. Leiders/trainers Tamara Giesen, Vincent Schiphorst, Noud Rutjes en Luuk Witteveen hebben samen met hun spelers een topseizoen gedraaid. Van harte gefeliciteerd en geniet van het succes!!